Booking

Krydsfelt tilbyder en række forskellige koncerter såvel som musikalske indslag og foredrag:

 

En Musikalsk Tidsrejse

 

 

En koncert med Krydsfelt er som at træde ind i et musikalsk laboratorium. Der er ingen noder, kun nærvær. Der er selvironi og humor og plads til spontane klapsalver, spørgsmål og små historier om musikken og dens samtid.

 

Som repræsentanter for hver deres genre arbejder de to musikere med skæringspunket imellem klassisk - og folkelig musik, og med det krydsfelt hvor disse har ladet sig inspirere og berige af hinanden igennem tiden. Koncerten trækker en rød tråd igennem musikhistorien, og repertoiret strækker sig fra tidlig middelaldermusik over renæssance - barok, folkemusik og klassisk musik helt op til i dag.

 

Varighed: 60 minutter

 

Vejl. pris: 6.000 kr. + transport.

Hr Oluf & Elverpigen

 

Et sanseligt undervisningsforløb for børn i skolen og på middelaldermarkedet

 

Hr. Oluf og Elverpigen er både et tilbud middelalderarrangementer og til skoler i disse arrangementets lokalområde

 

Projektet tager udgangspunkt i læring og formidling af viden om europæisk middelalder igennem sang, dans og musik, med aktiviteter både på middelalderarrangementet og igennem besøg på lokale skoler.

 

Målet er at give børnene en sanselig oplevelse af middelalderen - en oplevelse som består af alt andet end at sidde ved skrivebordet. Gennem folkeviser og danse skal børnene aktivt være en del af en læreproces, som giver dem indblik i både den folkelige og den høviske kultur, og som viser at middelalderen var mere end korstog og ridderturneringer.

 

Vi ønsker at vise den fælles kulturskat som vi deler med vores middelalderlige forfædre, og samtidig vil vi belyse, hvordan både hverdagen og synet på individet var forskellig fra nutiden.

Projektet tager udgangspunkt i tre trin: 

- Børnene får besøg på deres skole 
- Besøg på nærliggende middelaldermarked / - festival.
- Efterfølgende læringsforløb på skolerne

 

 

Kontakt os for at høre mere

 

Oplev arrangementet på 2 minutter:

En Genklang af Middelalderen

 

 

Oplev middelalderens klange når Krydsfelt dykker ned i Europas ældste repertoire: Fra spanske Mariahymner til nordiske folkeviser - fra adstadige hofdanse til folkelige dansemelodier.

 

På instrumenter hvis historie går over 1000 år tilbage i tiden genskaber Krydsfelt musikken med sin egen spændende og ekvilibristisk klang, hvad end der spilles op i kirken, på slottet eller på markedspladsen.

 

Vi kommer i historiske dragter, fortæller om musik-ken og vores instrumenter samt instruerer publikum i middelalderlig balladesang og kædedans. Kontakt os og hør mere.


 

Varighed: 60 minutter, eller efter aftale.

 

Vejl pris: 7.000 kr. + transport.

 

Som temakoncert eller som et spændende musikalsk inslag til selskaber, historiske markeder og lign. arrangementer.

Krydsfelt i Kirken

 

 

En kirkekoncert med Krydsfelt er en nærværende oplevelse, hvor klassisk kunstmusik og traditionel folkemusik mødes, skændes, inspirerer og beriger hinanden.

 

Repertoiret består af en bred vifte af musik fra forskellige tidsperioder: Fra svenske polkaer til franske barokmelodier, fra højlandske reels til højtidelige middelalderhymner.

 

På blokfløjter og drejelire inviterer Krydsfelt publikum til at genopleve musikken som den kunne have lydt; på markedspladsen, i store katedraler og ved europæiske fyrsterhoffer.

 

Med musikken følger spændende historier om dens oprindelse samt om instrumenterne, og der er altid med plads til spontanitet, et smil på læben og nysgerrighed fra publikum.

 

Varighed: 1 time

 

Vejl pris: 6.000 + transport

Oplagt til koncerter, sogneaftener og lignende arrangementer.

KaffebordetKaffebordet

 

 

Oplev “Kaffebordet” - En sammensmeltning af musik, fortællinger, flotte historiske dragter og naturligvis kaffe!

 

“Kaffebordet” er en blanding af forestilling og foredrag - et to timers arrangement skabt med ønsket om at forene musik-, historie- og kulturformidling i en både spektakulær og lærerig form:

 

Med den sorte drik som omdrejningspunkt udforsker “Kaffebordet" danskernes kulturhistorie, med ønsket om at skabe dialog omkring - samt en større forståelse for dansk kultur, identitet, tro og traditioner.

 

Sammen med Krydsfelt fortæller Annette Herbst, fra firmaet Historicum, om kaffebordets betydning for temaer såsom religion, kultur, traditioner og sociale tendenser.

 

Musikken består af et udvalgt repertoire af både klassisk - og folkemusik fra 1600 - 1900-tallet.

 

Varighed: Ca. 2 timer

 

Pris: 12.000 kr. alt inklusiv *

 

 

Ved bestilling følger desuden opskrifter på historiske kager som arrangøren kan bage eller bestille til.

 

Arrangementet kan med fordel kombineres med servering af kaffe.

 

Oplev arrangementet på 2 minutter:

Troens Bord

 

 

Oplev “Troens bord” - Et musikalsk foredrag om bordets glæder og funktioner i spændingsfeltet før og efter renæssancen.

 

“Troens bord” kombinerer forestilling og foredrag i et to timers arrangement, skabt med ønsket om at forene musik-, historie- og kulturformidling i en både spektakulær og lærerig form:

 

Iført historiske dragter og med et prægtigt højbord som kulisse fortælles om tidens traditioner i forhold til stand, tro, politik, hygiejne og meget andet.

 

Annette Herbst fra Historicum står for den fortællende del. Historicum er en virksomhed, som arbejder med historisk formidling og er bl.a. kendt fra DR tv-serien "Historien om Danmark”.

 

Musikken er et udvalg af både klassisk- og folkemusik fra tidlig middelalder til 1600-tallet på henholdsvis blokfløjte og drejelire. 

 

Varighed: Ca. 2 timer

 

Pris: 12.000 kr. alt inklusiv *

* historisk traktement er ikke inkluderet i prisen.

Det er muligt at bestille historiske kager og drikke fra perioden, som i sig selv indeholder spændende beretninger og tilmed smager godt.

 

Læs mere om tilkøb af vores: Historiske traktement